Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Ο Τουρισμός παράγοντας ανάπτυξης της Κρήτης


Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα δεν φημιζόμαστε για το πνεύμα συνεργασίας.Έχει έλθει, όμως, η ώρα για αλλάξουμε νοοτροπία γιατί τα προβλήματα που συσσωρεύει η οικονομική κρίση είναι έτοιμα να μας πνίξουν.
Ο Τουρισμός ( μαζί με την παραγωγή και μεταποίηση γεωργικών προϊόντων ) είναι κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης της Κρήτης.Μαζί με τον Πολιτισμό αποτελούν την οικονομία της εμπειρίας.
Γι' αυτό είναι επιτακτική η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων , για μεγιστοποίηση του οικονομικού αποτελέσματος .Το Δημόσιο ζει στο δικό του νιρβάνα.Τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιωτικός τομέας της οικονομίας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους,σε ότι τους αναλογεί.
Στην Κρήτη , κάτι κινείται τελευταία.Πολλοί, έχουν καταλάβει ότι η εποχή του εύκολου χρήματος έχει τελειώσει, και ότι απαιτείται η οργάνωση της ανταγωνιστικής ταυτότητας του νησιού βασισμένη στα μοναδικά του χαρακτηριστικά.
Κινήσεις σαν τις παρακάτω γίνονται συχνά.Ήλθε η ώρα να αρχίσουν να αποδίδουν 
"Οι δυνατότητες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη κατά τους χειμερινούς μήνες εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης, με την συμμετοχή του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, των τουριστικών φορέων του νησιού, των τουριστικών πρακτόρων, των ξενοδόχων, των διευθυντών ξενοδοχείων, του ΟΛΗ, της ΥΠΑ αλλά και του εκπροσώπου της Ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας «Transavia» που κατέθεσε πρόταση για αεροπορική σύνδεση Ολλανδίας και Κρήτης τον Χειμώνα 2012-2013.
Ο εκπρόσωπος της «Transavia» στην Ελλάδα Θεόδωρος Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει τη δυνατότητα τον φετινό Χειμώνα να συνδέει αεροπορικά δύο φορές την εβδομάδα την Ολλανδία με την Κρήτη (Ηράκλειο), στο πλαίσιο κάποιων διευκολύνσεων που περιλαμβάνουν εκπτωτικά πακέτα από τους τουριστικούς πράκτορες και τους ξενοδόχους του νησιού, όπως επίσης να μελετηθεί το ενδεχόμενο μείωσης του τέλους εκσυγχρονισμού ανάπτυξης αεροδρομίων".
«Καλέσαμε τους εμπλεκόμενους τουριστικούς φορείς για να ακούσουμε την πρόταση της «Transavia» για να έχουμε και την χειμερινή περίοδο αεροπορική διασύνδεση της Ολλανδίας με την Κρήτη, που σημαίνει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τον ερχόμενο Χειμώνα. Θα συζητήσουμε την πρόταση της αεροπορικής εταιρείας με τους τουριστικούς φορείς του νησιού με στόχο να έχουμε τουρισμό στην Κρήτη και την Χειμερινή περίοδο τόσο από την Ολλανδία όσο και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Γαλλία» ανέφερε ο περιφερειάρχης Σ. Αρναουτάκης και συμπλήρωσε: «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη διαφημιστική προβολή της Κρήτης στο εξωτερικό και ήδη θα πρέπει να πω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ άλλων μεγάλη διαφημιστική καμπάνια-προβολή της Κρήτης στο τουριστικό δορυφορικό κανάλι Travel Channel και αναμένουμε να υπάρξουν θεαματικά αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη