Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη Μιχελογιαννάκη στην Αστυνομική διεύθυνση


Μετά την επίσκεψη του στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου,  ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

« Η πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και να αποδώσει τα επί δικαίω, ώστε η Ελληνική Αστυνομία να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των καιρών.  Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα δημιουργεί απειλή επέκτασης της εγκληματικότητας , που πρέπει να αντιμετωπιστεί .
Η πρώτη απειλή, είναι  η κερδοσκοπία των κυκλωμάτων,  η «Επιχειρηματική Μαφία»,  που  η  παράνομη δράση μεταμορφώνεται σε «επιχείρηση».
Η δεύτερη  απειλή, είναι η γενίκευση της ανομίας ως στάση ζωής λόγω της χαμηλότερης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, όπου  τα όρια ανάμεσα στο δυνατό και το αδύνατο, στο τι είναι δίκαιο και τι άδικο είναι πλέον ρευστά.
Η τρίτη απειλή, είναι η απόγνωση των ανέργων και γενικότερα των πληττόμενων. Η ανεργία και γενικότερα η οικονομική κρίση οδηγεί ορισμένα άτομα στο έγκλημα.
Η ανακατανομή των εισοδημάτων και η λήψη πρόσφορων μέτρων υπέρ των φτωχότερων στρωμάτων συνδέεται άρρηκτα με την ουσιαστική κοινωνική δικαιοσύνη και τη δικαιωματοκρατία. Αυτός ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος κοινωνικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης πριν γίνει εγκληματογόνος.»

«Η κοινωνική πολιτική πρέπει πάντοτε να προηγείται της αντιεγκληματικής πολιτικής», τόνισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη