Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Η Βουλή των τσαμπουκαλεμένων!

Του Δημήτρη Καρυωτάκη.www.cretalive.gr

Δεν θ΄ασχοληθώ με το μήνυμα των εκλογών, τις διερευνητικές εκλογές και τα κουκιά που δεν βγαίνουν, στα κομματικά μαγειρεία και που ελπίζω να μη μας κάνουν να αναπολήσουμε τον πρωθυπουργό Παπαδήμο! Αυτό που αρχίζει να με ενοχλεί στο Δημόσιο Βίο, σε μια Βουλή που δεν ξέρουμε καν αν συγκληθεί είναι αυτός ο νεοφερμένος πολιτικός τσαμπουκάς που κάποιοι επιχειρούν να τον κάνουν τρόπο έκφρασης και ιδεολογία. Κι αν για τη Χρυσή Αυγή ήταν αναμενόμενο( και νομίζω πως θα πρέπει να βγούμε από τη λούμπα που έξυπνα ο Μιχαλολιάκος και τα΄΄λεβεντόπαιδα με τα μαύρα΄΄ μας έστησαν και το παίρνουμε ως καλαμπούρι, που δεν είναι) για κάποιους άλλους δεν είναι.

Και για να κλείσω με το νέο φαινόμενο της πολιτικής μας ζωής θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με πολιτικούς όρους και όχι με τηλεοπτικούς και επικοινωνιακούς, διότι εκεί ξέρουν να το παίζουν καλύτερα και ο κίνδυνος να γίνουν οι ΄΄νέες φίρμες΄΄ που τα κανάλια θα πουλάνε ως πραμάτεια, είναι ορατός.Η Γαλλία του Λεπέν και της κόρης του δεν είναι μακριά και όσο το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να λύσει τα αυτονόητα,να μοιράσει δηλαδή δυο γαϊδάρων άχυρα, τόσο η κοινωνία θα γοητεύεται από τα εγέρθητι!

Αυτό που κυρίως με ενοχλεί είναι  το ύφος του κυρίου Καμμένου. Με ύφος αυτόκλητου εισαγγελέα, με κορώνες που λες και θέλει να τους μαστιγώσει όλους, με μπόλικες δόσεις αμετροέπειας, βαρύγδουπες εκφράσεις και  διχαστικούς χαραχτηρισμούς, νομίζει πως κερδίζει λειτουργώντας ως ταύρος εν υαλοπωλείο. Άεργος πολυτελείας, μπούλης του σαλονιού και των μεγάλων πολιτικών τζακιών που τον επέβαλλαν ως νέο βουλευτή, όπου ασχολήθηκε συνήθως δεν ...ακούμπησε! Μέχρις ότου ξύπνησε ένα πρωί κι είπε να βγάλει από τα αζήτητα των παιδικών του παιγνιδιών τη στολή του Ναπολέοντα που του ειχαν χαρίσει για τις Απόκριες! Επένδυσε από τη νεότητα του σε έναν εθνικισμό που τους χωρούσε όλους και όταν η Ελλάδα πήρε το τραίνο του μεγάλου θυμού αποφάσισε να το παίξει μηχανοδηγός.


Και να σου οι χαραχτηρισμοί περί δοσιλόγων, να σου τα νταηλίκια για τους Γερμανούς του Φούχτελ και του Ράϊχενμπαχ, που πολλούς τους εξιτάρουν θεωρώντας πως υπάρχει και ο οργισμένος Πάνος που δεν κολώνει και τους τα χώνει!
Κι αν οι ανέστιοι πατριώτες Δεξιοί βρήκαν επιτέλους τον ηγέτη που μέχρι χθες αναζητούσαν να τους εμπνέει και να τους ξεσηκώνει, δεν ξέρω τι λένε οι σύνροφοι που από άλλη αφετηρία συντάχθηκαν μαζί του.
Κι αν δεν τους ενοχλεί πολιτικά, οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, άραγε πως τον βρίσκουν αισθητικά; Μήπως ο Γιάννης Δημαράς, ο Νίκος Μαρκάτος και ο Νότης Μαριάς ανακάλυψαν στο πρόσωπο του αρχηγού τους, ένα νέο Παπανδρέου, στο πιο...ξεχειλωμένο; Αλλωστε οι ηγέτες πάνε με τις εποχές τους και πιθανότατα να είναι αυτοι που μας ταιριάζουν σήμερα. Αν πάντως νοιώθουν άνετα με τον αρχιανεξάρτητο των Ελλήνων, με το ύφος και την αισθητική του και το κουστούμι που πλασσάρει στην πολιτική σκηνή, ας μας το πούνε, για να καταλάβουμε αν ο γυαλός ειναι στραβός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε! Αν και πιθανότατα συμβαίνουν και τα δυο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη