Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη

#Από το ρεπορτάζ των εφημερίδων

Η Δημοκρατική Αριστερά, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «με το σύνολο των χειρισμών του κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση».

Η Δημοκρατική Αριστερά καταλογίζει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση, καθώς και ότι «οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση».

«Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση», υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ και κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο».

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει τέλος ότι επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Όσο για τα σενάρια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ, η απάντηση φαίνεται να έρχεται από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση.


«Θα ήταν εκτρωματικό να εμφανιστεί ένα τέτοιο σενάριο των δυο κομμάτων, που καταψηφίστηκαν και ημών, που πάμε να μπούμε σε μια καταστροφική δίνη. Εγώ είπα ότι είμαι υπέρ αυτής της λύσης, με αυτονοήτως τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.
Ο Γιάννης Πανούσης διερωτήθηκε:

«Έχει καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές; Ότι ο λαός τιμώρησε, αλλά τώρα ελέγχει την σοβαρότητά μας και την ευθύνη μας;».

Εξέφρασε δε την ελπίδα πως «στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας θα αναγκαστούν να μιλήσουν πιο υπεύθυνα, διότι εκεί δεν έχουν ακροατήριο, πρέπει να αποφασίσουν προς τα πού πάνε. Και το παιχνίδι που κάνουν ποιος θα χρεώσει σε ποιον τις εκλογές, εκεί δεν έχει νόημα… Αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη