Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Ο προεκλογικός αγώνας στο Λασίθι

Στο όμορφο Κεφαλοβρύση Μέσα Μουλιανών συναντήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα 21-4-12 φίλοι και υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς του Λασιθίου και συζήτησαν προεκλογικά θέματα.  Το πρωί το Πρωτοδικείο Λασιθίου είχε ανακηρύξει ως υποψηφίους το Γιώργη Ανδρουλάκη, οικονομολόγο 40ετών, τη Μαρία Θεοδοσάκη, εκπαιδευτικό, 39 ετών, το Νίκο Κοϊνά, οικονομολόγο, 48 ετών και το Μάϊκ Φινν, πτυχιούχο άνεργο 48ετών.

Η θλιβερή επέτειος της δικτατορίας του 1967 που ανέκοψε βίαια τη δημοκρατική εξέλιξη της καθημαγμένης απ' τον πόλεμο και τον εμφύλιο Ελλάδας, βρίσκει τη χώρα μας ξανά σε οριακή κατάσταση.  Η εκλογική ενίσχυση τοπικά και πανελλαδικά, της Δημοκρατικής Αριστεράς, της σύγχρονης Αριστερά της ευθύνης, του διαλόγου και των προτάσεων συνιστά βάσιμη ελπίδα για διέξοδο απ' την κρίση.

Αποφασίστηκε οι κεντρικές προεκλογικές συζητήσεις, όχι ομιλίες, των υποψηφίων με τους πολίτες να γίνουν στο Πολύκεντρο της Σητείας τη Δευτέρα 30-4, στην αίθουσα Μελίνας Μερκούρη της Ιεράπετρας την Τετάρτη 2-5 και  στην αίθουσα του Επιμελητηρίου του Αγίου Νικολάου την Πέμπτη 3-5.


Αποφασίστηκε επίσης να μην ενοικιασθούν εκλογικά κέντρα και το ύψος του κοινού εκλογικού προϋπολογισμού να κρατηθεί στα ελάχιστα επίπεδα 3500-4000€. Στην παρούσα κρίση η ελπίδα διεξόδου συναρτάται με επιβαλλόμενες αλλαγές στους πάντες, πολιτικούς και πολίτες. Τα δανεικά, τα ρουσφέτια, οι αλόγιστες προεκλογικές δαπάνες πρέπει με τη συνειδητή ψήφο του λαού να ενταφιαστούν στο παρελθόν και το μέλλον να χαρακτηρίζεται απ' τη δύναμη των ιδεών, τις ικανότητες και το ήθος των υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη