Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ :Θα προσπαθήσω και εγώ να συσπειρώσω τον κόσμο που καταλαβαίνει την ανάγκη για αλλαγή

#ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, Επίκουρος Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, Καθηγητής ΑΤΕΙ Ηρακλείου, Υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά στο νομό Λασιθίου

Οι σημερινές καταστάσεις που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες για την κοινωνία μας. H χώρα και οι πολίτες, βρίσκονται στα πρόθυρα ή έχουν ξεπεράσει τα όρια της χρεοκοπίας, και η ανησυχία για το μέλλον μας είναι μεγάλη. Καταλαβαίνουμε πια ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας, η κοινωνία, η πολιτική. Καταλαβαίνουμε όλοι τη μεγάλη σημασία των εκλογών που έρχονται. Τελείωσαν οι παλιές λογικές του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας, της μίζας, της ατιμωρησίας, που οδήγησαν την Ελλάδα στην τωρινή κατάσταση. Τα δυο κόμματα που μας κυβέρνησαν τα τελευταία 38 χρόνια με αυτές τις πρακτικές, απέτυχαν και γι' αυτό τα αποδοκιμάζουμε. Δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να αλλάξουν, ούτε ως κόμματα, ούτε ως πρόσωπα.

Μα σε αυτές τις εκλογές δεν αποφασίζουμε μόνο ποιο κόμμα θα μας εκπροσωπήσει, αλλά πολύ περισσότερο ποια λογική θα πρέπει να επικρατήσει από εδώ και πέρα, σε ποια κοινωνία θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Θέλουμε να συνεχιστεί ένα σαθρό και αναξιοκρατικό σύστημα βολέματος και θάψιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί ή θέλουμε μια κοινωνία δίκαιη και αξιοκρατική, η οποία θα εξελίσσεται με μικρά αλλά σταθερά βήματα προς την πρόοδο και την ευημερία της πλειοψηφίας των πολιτών;

Θεωρώ ότι αυτή η κρίση μπορεί να είναι και μια ευκαιρία. Τώρα πρέπει να ασχοληθούν νέοι άνθρωποι με την πολιτική. 'Ανθρωποι που να ανησυχούν και να ενδιαφέρονται ειλικρινά για το μέλλον του τόπου τους, που να μην δεσμεύονται από διαπλοκές και συμφέροντα, ώστε να μπορούν να κάνουν τις αλλαγές που όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να γίνουν.

Δεν περιμένω από άλλους να σηκώσουν το φορτίο. Αποφάσισα να συμμετάσχω στα πολιτικά πράγματα του τόπου μου για πρώτη φορά. Οι θέσεις του νεοσύστατου κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς με εκφράζουν και έχω εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη. Πιστεύω ότι η σύγχρονη δημοκρατική Ευρωπαϊκή αριστερά μπορεί να προσφέρει στην διακυβέρνηση της χώρας και στην αναγκαία αλλαγή της πολιτικής και της κοινωνίας.

Θα προσπαθήσω και εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις να συσπειρώσω τον κόσμο που καταλαβαίνει την ανάγκη για αλλαγή έτσι ώστε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική η απαίτηση για την ανατροπή ξεπερασμένων λογικών και ιδεολογιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη