Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Απαιτείται νέα στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης


@Ρεθυμνιώτικα Νέα, Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011
Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Την πολιτική της σε σχέση με την τουριστική προβολή του νησιού σε ενιαίο επίπεδο, χαράζει η Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να είναι περισσότερο αποτελεσματική αναφορικά με την προσέλκυση επισκεπτών τόσο από χώρες του εξωτερικού όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η στρατηγική και οι τρόποι προβολής της Κρήτης θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα αφορούν ένα συνολικό πακέτο μέτρων, με επιτεύξιμους στόχους.
Η συμμετοχή του νησιού σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού θα περιοριστεί δραστικά και όπου γίνεται θα είναι κατόπιν αυστηρής επιλογής ενώ η διαφήμιση θα στραφεί σε περισσότερο άμεσες και αποτελεσματικές καμπάνιες. Μεταξύ των άλλων, μελετάται η επιδότηση αεροπορικών θέσεων επιβατών, κατόπιν συμφωνιών με αεροπορικές εταιρείες, καθώς και καταχωρήσεις σε περιοδικά αεροπορικών εταιρειών. Στο κέντρο κάθε προβολής θα είναι η «Κρήτη» συνολικά ως τουριστικός προορισμός με επί μέρους όμως αναφορές για τα καλύτερα τουριστικά «προϊόντα» που προσφέρει κάθε μια από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Για τη χάραξη της στρατηγικής του τουρισμού, ενός από τους τρεις σημαντικότερους οικονομικούς πυλώνες του νησιού, η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με γνώστες του τομέα, ενώ από τα συρτάρια της ανασύρει σχετικές μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο προκειμένου να αντλήσει όλα τα χρήσιμα στοιχεία που εμπεριέχουν και δεν είχαν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Τα χρήματα που θα διατεθούν για την επόμενη τετραετία, 2012-2015 από την Περιφέρεια θα ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ, το 1,5 εκ. από το ΕΣΠΑ, όμως θα δοθούν για στοχευμένες διαφημιστικές ενέργειες και σε αυτό φέρεται κατηγορηματικός ο περιφερειάρχης και οι τέσσερις αντιπεριφερειάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη