Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ :Διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα απαράδεκτα μέτρα που καταστρέφουν την κοινωνία και πληγώνουν την καρδιά του κοινωνικού κράτους

Ανακοινώσεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την απεργία 15-12-2010 και την επίθεση κατά του βουλευτή Κώστα Χατζιδάκη

-Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ χαιρετίζει τη μαζική συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Η πορεία αυτή αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της αντίστασης της κοινωνίας σε μέτρα και πολιτικές που καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή και υπονομεύουν τα εργασιακά δικαιώματα. Οι προσπάθειες που έγιναν να αμαυρωθεί η χθεσινή πορεία από πράξεις ακραίας βίας, είτε προέρχονταν από κουκουλοφόρους είτε από τον αστυνομικό αυταρχισμό –ένστολων αλλά ακόμα και αστυνομικών με πολιτική περιβολή – δεν κατάφεραν να επισκιάσουν το μέγεθος, τον παλμό και τη διεκδίκηση της διαδήλωσης.

-«Τα εργασιακά δικαιώματα καταστρέφονται. Η κοινωνία τεμαχίζεται. Η χώρα πρέπει να βγει από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου. Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει.
Ο αγώνας γίνεται για τη διέξοδο από την κρίση. Ένας αγώνας στον οποίο πρέπει όλες οι ζωντανές δυνάμεις του τόπου να συμπορεύονται.
Σήμερα απεργούμε. Απεργούμε για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα απαράδεκτα μέτρα που καταστρέφουν την κοινωνία και πληγώνουν την καρδιά του κοινωνικού κράτους».

-Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Κ.Χατζηδάκη. Η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τον Κοινοβουλευτισμό και την ελευθερία πολιτικής έκφρασης. Τέτοιες πράξεις βίας είναι εχθρικές στη Δημοκρατία και δεν μπορεί παρά να βρουν απέναντί τους το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη