Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Το προφίλ των τεσσάρων νέων δήμων του νομού Λασιθίου

@Από την anatolh.com
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
Το προφίλ των τεσσάρων νέων ΟΤΑ στο Ν. Λασιθίου παρουσίασε ο υπεύθυνος του Τμήματος Τεκμηρίωσης της ΕΕΤΑΑ κ. Μαρίνος Σκολαρίκος, κατά την ενημερωτική ημερίδα που έγινε στη Νεάπολη για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς. Ουσιαστικά πρόκειται για τη μελέτη που είχε παραγγείλει η ΤΕΔΚ Λασιθίου, ώστε από νωρίς να γνωρίζουν οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα στοιχεία των νέων Δήμων όπως διαμορφώνονται μετά τις συνενώσεις.
Από τη νέα χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου θα λειτουργούν 3 Δήμοι από συνένωση και 1 χωρίς μεταβολή, 8 Δημοτικές Ενότητες, 6 Δημοτικές Κοινότητες, 82 Τοπικές Κοινότητες και 328 Οικισμοί.
Οι Δήμαρχοι θα είναι 4, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 98, οι Τοπικοί Σύμβουλοι 197, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ 593, στα ΝΠΔΔ 108 και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις 265.
Το προσωπικό στους καλλικρατικούς Δήμους σύμφωνα με τη μελέτη έχει ως εξής: στο Δήμο Αγίου Νικόλαου 413 άτομα, στο Δήμο Ιεράπετρας 263, στο Δήμο Σητείας 273, ενώ στο Δήμο Οροπεδίου η κατάσταση δε θα αλλάξει. Στον αριθμό των εργαζομένων συμπεριλαμβάνονται και όσοι έχουν προσληφθεί εποχιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη