Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Χανιά :Στήριξη αστέγων από το Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών

'Είναι γεγονός ότι ο αριθμός των αστέγων αυξάνεται κατακόρυφα. Οι άστεγοι πασχίζουν για την επιβίωση υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες'.
Τις επισημάνσεις αυτές κάνει το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών σε χθεσινή ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι το ίδιο ξεκίνησε, πριν από έναν μήνα περίπου, μια προσπάθεια άμεσης υποστήριξης των αστέγων της πόλης μας. 'Είναι πολύ σημαντικό ότι η κοινωνία των Χανίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αυτό. Είναι πραγματικά συγκινητικό ακόμα και αρκετές μέρες μετά την πρόσκλησή μας, να επικοινωνούν μαζί μας συμπολίτες μας για να μας δώσουν ρούχα και άλλα είδη. Ως  σήμερα, συγκεντρώνοντας  χρήματα, μέσω διακίνησης κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης και συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης, καταφέραμε να καλύψουμε  βασικές ανάγκες αρκετών αστέγων της πόλης μας διανέμοντας υπνόσακους, κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια, εστίες γκαζιού, κατσαρολικά κ.λπ.
Οι ανάγκες όμως εξακολουθούν να είναι μεγάλες, για αυτό και η προσπάθειά μας συνεχίζεται. Η απόφασή μας εξάλλου για το Κυριακάτικο συσσίτιο στον χώρο του Στεκιού που ξεκινά στις 5-12-2010 δεν είναι καθόλου άσχετη με τη γενικότερη δουλειά μας στο ζήτημα των αστέγων. Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, υπνόσακοι, κουβέρτες, ρουχισμός) αλλά και συσκευασμένων τροφίμων συνεχίζεται στο Κοινωνικό Στέκι ? Στέκι Μεταναστών (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5), τηλέφωνα: 6976677743, 6979339244.
Ας δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε το δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης στην πόλη μας'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη