Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Αύξηση 40% των ανέργων στην περιοχή της Ιεράπετρας

@Από την www.anatolh.com
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Το 40% πλησιάζει η αύξηση της ανεργίας στην περιοχή της Ιεράπετρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Η σύγκριση αφορά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο του χειμώνα με τη φετινή. Έτσι από πέρυσι έχουν προστεθεί 500 επιπλέον εργαζόμενοι στον κατάλογο ανέργων του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ στην Ιεράπετρα. Έτσι από 1.300 πέρυσι φέτος οι επίσημα άνεργοι στην περιοχή ανέρχονται στους 1.800.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για ανθρώπους που είχαν εποχική εργασία αλλά και για μεγάλο αριθμό εργαζομένων που πέρασαν στην ανεργία. Ένας στους πέντε άνεργους που πάνε στον ΟΑΕΔ είναι εργαζόμενοι που είχαν δουλειές επί σειρά ετών (από τρία και πάνω) και τώρα είναι άνεργοι.


Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την επίσκεψη στο υποκατάστημα και τις συναντήσεις που είχαν στην περιοχή ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μανόλης Πεπόνης μαζί με τον τοπικό Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Πουλούλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Και ενώ αυξάνεται ο όγκος εργασίας το υποκατάστημα θα λειτουργεί στο μέλλον με τρεις υπαλλήλους αφού ο τέταρτος θα συνταξιοδοτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη