Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης:Συλλογή ρούχων για απόρους

Κάλεσμα απευθύνει το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης στους Χανιώτες να προσφέρουν σε απόρους κατοίκους της πόλης μας ανδρικά σακάκια και μπουφάν καθώς και κουβέρτες ή sleepping bags.
Η συλλογή των παραπάνω ειδών ρουχισμού γίνεται τις Δευτέρες και τις Τετάρτες, από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, στην πλατεία της Αγοράς. «Καλούμε τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να ανταποκριθούν επιδεικνύοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους», επισημαίνει το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.
Στην ίδια ανακοίνωση, το Φόρουμ σημειώνει ότι «οι χώρες της Ε.Ε. μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007 - 2008 έχουν μπει στη δύνη της οικονομικής ύφεσης, η διαχείριση της οποίας οδηγεί μεγάλο μέρους των μεσαίων στρωμάτων στην προλεταριοποίηση και ένα μη ευκαταφρόνητο ποσοστό των προλετάριων σε εξαθλίωση. Παράλληλα, η αποικιοκρατία, ο οικονομικός ιμπεριαλισμός των ισχυρών κρατών και μια σειρά ολοκληρωτικών καθεστώτων σε αναπτυσσόμενες χώρες του πλανήτη προκαλούν την εισροή μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη. Είναι επόμενο το φαινόμενο της φτώχειας να αναβαθμίζεται καθημερινά σε αδήριτη πραγματικότητα».
Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης τονίζει ότι «στην Ελλάδα καταγράφεται εκρηκτική αύξηση του αριθμού των αστέγων, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 2 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας μας υποφέρουν από τη φτώχεια. Μάλιστα, η κατάσταση αναμένεται να παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση στο αμέσως επόμενο διάστημα λόγω των μισθολογικών περικοπών και της συρρίκνωσης των κοινωνικών παροχών. Ανάμεσα στους ανθρώπους που καταφεύγουν σήμερα στα δημόσια συσσίτια, εκτός από τους άστεγους και τους μετανάστες, μπορεί πλέον κανείς να εντοπίσει και άνεργους πτυχιούχους νεαρής ηλικίας καθώς και απολυμένους σαραντάρηδες ή πενηντάρηδες. Ενδεικτικό για την κατάσταση στην πόλης μας είναι ότι 350 άτομα λαμβάνουν καθημερινά γεύματα από τα συσσίτια της Σπλάντζιας. Υπό αυτές τις συνθήκες, παράλληλα με τους διεκδικητικούς αγώνες των πληττομένων από την αναδιάρθρωση στρωμάτων, κρίνεται αναγκαία και η επίδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της συστημικής κρίσης», υπογραμμίζει το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη