Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση του Συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο Σίσι

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/10/2010 στο Σίσι ανάμεσα στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου και υποψήφιου Δημάρχου κ. Δημήτρη Κουνενάκη με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της περιοχής. Παραβρέθηκαν επίσης υποψήφιοι από το κεντρικό και τοπικό ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Βραχασίου του ανεξάρτητου συνδυασμού του «Σύγχρονος Δήμος». Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την περιοχή μας και την Κρήτη, τα οποία απασχολούν τους επιχειρηματίες και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων ενώ τις απόψεις τους εξέφρασαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δ/ντών Κρήτης κ. Πελεκανάκης Γεώργιος, ο κ. Κασμιρλής Ελευθέριος –ιδιοκτήτης Ξενοδοχειακής μονάδας, η κ. Ανθή Σπίθα – ιδιοκτήτρια Ξενοδοχειακής μονάδας και ο κ. Ατζημπραγής Γεώργιος – επιχειρηματίας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα: 1) Το θέμα του Κόμβου στην Τάρμαρο. 2) Το ζήτημα της αποπεράτωσης του ΒΟΑΚ, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την παράκαμψη Μαλίων και τα έργα της παράκαμψης στο Σεληνάρι. 3) Το θέμα του δρόμου από τη διασταύρωση του εθνικού δρόμου έως το Σίσι όπου εκπονείται μελέτη από τη Νομαρχία. 4) Το παραλιακό μέτωπο με τα προβλήματα πρόσβασης όπου παράλληλα έγινε ενημέρωση για την πολύ σημαντική μελέτη που έχει εκπονήσει η Κοινότητα Βραχασίου, με την οποία αναπλάθεται όλο το παραλιακό μέτωπο Σισίου και Μιλάτου και βρίσκεται στην τελική της φάση για να προχωρήσει. 5) Το ζήτημα των συνδέσεων και της οδικής επικοινωνίας με το Λιμάνι του Ηρακλείου και το αεροδρόμιο. 6) Οι αναγκαίες υποδομές και το θέμα της προβολής όσον αφορά στην ανάπτυξη του Τουριστικού προϊόντος της Κρήτης. 7) Τις εξελίξεις όσον αφορά στο ΣΧΟΟΑΠ, το οποίο είναι σε φάση έγκρισης και αποτελεί στην περιοχή του Βραχασίου τη βάση για την οργάνωση του σχεδίου πόλης. 8) Το θέμα της πολεοδόμησης του Σισίου. 9) Τα ζητήματα της αποχέτευσης και του βιολογικού, τα οποία αποτελούν τα πλέον κρίσιμα έργα ανάπτυξης της περιοχής.
«Όλα τα ζητήματα θα πρέπει να συζητούνται τόσο στο τοπικό όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο και από κοινού να καθορίζονται πολιτικές οι οποίες θα είναι εφαρμόσιμες. Με τη συναίνεση και τη συνεργασία των κοινωνικών φορέων μπορούμε να ακολουθούμε πολιτικές μακράς πορείας για να εξασφαλίζουμε το μερίδιό μας στην ανάπτυξη» κατέληξε ο κ. Κουνενάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη