Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Τις θέσεις του συνδυασμού του παρουσίασε ο Δ.Κουνενάκης

* Από την ιστοσελίδα www.anatolh.com

Τη διακήρυξη του συνδυασμού του «Σύγχρονος Δήμος» παρουσίασε χθες βράδυ, στο Επιμελητήριο, ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης.
 Παρόντων πολλών φίλων και μελών του συνδυασμού, ο κ. Κουνενάκης έδωσε το κεντρικό πολιτικό στίγμα και τις κατευθύνσεις της πολιτικής του πρότασης για το νέο Δήμο Αγίου Νικολάου, προσκαλώντας όλους τους δημότες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Μάλιστα απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τους πολίτες να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις τις οποίες να επεξεργαστεί ο συνδυασμός και να τις ενσωματώσει στο πρόγραμμά του. Όπως είπε, προγραμματίζονται θεματικές συναντήσεις για διάφορα ζητήματα στη Νεάπολη, στο Βραχάσι και σε δημοτικά διαμερίσματα, εφόσον επαρκέσει ο χρόνος.
Ο συνδυασμός θα ανοίξει δύο εκλογικά κέντρα, ένα στην οδό Ρ. Κουνδούρου που θα εγκαινιαστεί μέχρι το ερχόμενο Σάββατο και ένα στη Νεάπολη που ήδη λειτουργεί, στην πλατεία της πόλης.
Σήμερα ο κ. Κουνενάκης θα επισκεφθεί τη Νεάπολη όπου θα έχει συναντήσεις με το Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο και το Δήμαρχο Ν. Καστρινάκη και το Σάββατο θα μεταβεί στο Βραχάσι όπου θα έχει συνάντηση με την Κοινοτική Αρχή και τους κατοίκους της περιοχής.
Όπως ανακοίνωσε, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα σκοπεύει να παρουσιάσει και τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του.
Το σήμα
Αναλύοντας το σήμα του συνδυασμού του, ο κ. Κουνενάκης είπε ότι «αποτυπώνει τη συσπείρωση, την ιστορία της περιοχής και την εσωτερική δύναμη της κοινωνίας μας.
Το κλαδί εκφράζει το φυσικό περιβάλλον και την ειρήνη», διευκρινίζοντας στο σημείο αυτό ότι η «ειρήνη» αυτή «δεν αναφέρεται στο εσωτερικό του Δήμου, μιας και αυτή η ειρήνη υπάρχει ούτως ή άλλως...».
Στο σήμα αποτυπώνεται επίσης «η θάλασσα που μας ενώνει και που σημαίνει πολλά πράγματα για μας, την κοινή μας πατρίδα, την κοινή ενότητα. Και βεβαίως ο κύκλος που σηματοδοτεί την ενότητα του νέου Δήμου Αγίου Νικολάου». Με το σήμα αυτό δίνουμε προς τα έξω το ποιοι είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε. Ως τίτλο διατηρήσαμε τον τίτλο που είχαμε και στις προηγούμενες εκλογές, γιατί θέλουμε να δείξουμε τι βήμα θέλουμε να κάνουμε: Ένα σύγχρονο, μοντέρνο, ανταγωνιστικό, αποτελεσματικό Δήμο».
Αναφερόμενος στα συνθήματα του συνδυασμού, ο κ. Κουνενάκης παρουσίασε το «Με ενότητα σχεδιάζουμε το μέλλον», που είναι το βασικό σύνθημά του για ένα ενιαίο Μεραμπέλλο. Το άλλο είναι το «Με ευαισθησία αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών», που αποτυπώνει όπως εξήγησε, το κοινωνικό περιεχόμενο του νέου Δήμου και το τρίτο, «Με συμμετοχή προωθούμε την Αυτοδιοίκηση, διευρύνουμε τη Δημοκρατία», που φανερώνει τον τρόπο διοίκησης με συμμετοχικές διαδικασίες και συναινέσεις για να πάμε μπροστά», κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος.
Ακολούθησε συζήτηση όπου οι κ. Κουνενάκης απάντησε σε ερωτήσεις και επισημάνσεις του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη