Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Σύγχρονος Δήμος: Θέματα Παιδείας

Το γνωστικό αντικείμενο της εκπαίδευσης αλλάζει ταχύτατα, καθώς και οι ανάγκες για εξοπλισμό. Ο «Καλλικράτης» με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων, μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε σχολεία "φιλικά" στα παιδιά, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής και της κοινωνίας μας. Η ενιαία σχολική επιτροπή για την πρωτοβάθμια και η ενιαία σχολική επιτροπή για τη Δευτεροβάθμια θα μπουν σε νέα βάση ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν τη λειτουργία των σχολείων και να αναλάβουν τη συντήρησή τους και κοινές δράσεις. Δεδομένου ότι ο Δήμος αναλαμβάνει και την ανέγερση των σχολείων θα προγραμματίσουμε και θα εξασφαλίσουμε την αναβάθμιση των υποδομών σε όλα τα σχολεία.

Έργα που κάναμε & έργα που προγραμματίζουμε
- Ιδρύθηκε το 3ο Γυμνάσιο
- Ιδρύθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο.
- Ιδρύθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο.
- Λειτουργεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) ως παράρτημα του σχολείου της Ιεράπετρας .
- Η ανάπτυξη του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) σε όλες τις περιοχές του νέου Δήμου μας με μαθήματα ελληνικής γλώσσας για τους ξενόγλωσσους συμπολίτες μας.
- Εντάξαμε στο πρόγραμμα ανέγερσης του ΟΣΚ το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο αφού παραχωρήσαμε χώρο του Δήμου και εξασφαλίσαμε το σχετικό ρυμοτομικό σχέδιο το δρόμο πρόσβασης.
- Προτείνουμε στον ΟΣΚ την ανέγερση και την ένταξη στο πρόγραμμά του ενός σύγχρονου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στην περιοχή Μαρδατίου.
- Έχουμε παραχωρήσει στο ΤΕΙ 15 στρέμματα για την ανέγερση και επέκταση των εγκαταστάσεων
- Στηρίζουμε την ΑΣΤΕΑΝ η οποία λειτουργεί σε χώρο του Δήμου .
- Ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την ίδρυση του Business School και διεκδικούμε μερίδιο ΑΕΙ στο νομό Λασιθίου αλλά και στον Άγιο Νικόλαο.
- Στηρίζουμε την εξασφάλιση οικοπέδου για την ανέγερση σχολικών μονάδων στην Ελούντα η οποία είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή
- Επιδιώκουμε την εξασφάλιση γης για την μελέτη και ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου
- Εντάχθηκαν από τη Νομαρχία στο ΕΣΠΑ η επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου για να γίνει ολοήμερο. Στην τελική της φάση βρίσκεται και η μελέτη για την επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου για να γίνει και αυτό ολοήμερο. Προτείνουμε την προσθήκη αίθουσας στο 3ο Δημοτικό και εκτελείται η εργολαβία. Επίσης θα γίνει μελέτη και θα προστεθούν αίθουσες στο 4ο Δημοτικό σχολείο
Νεάπολη
- Στο 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Νεάπολης θα γίνει η προσθήκη αιθουσών για να μετατραπεί σε ολοήμερο, η μελέτη υπάρχει ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία.
- Απαιτείται προσθήκη αιθουσών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Νεάπολης και η απομάκρυνση του αμίαντου και το ΕΠΑΛ χρειάζεται συντήρηση.
Σίσι
- Στο Σίσι το 1ο Δημοτικό σχολείο έχει ενταχτεί στο πρόγραμμα ανέγερσης του ΟΣΚ και υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη