Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Χανιά : Παρουσίαση θέσεων από τον Τ. Βάμβουκα σε συνεστίαση

Τις προγραμματικές θέσεις του παρουσίασε προχθές το βράδυ σε συνεστίαση ο 'Δήμος Ενεργών Πολιτών' με επικεφαλής τον υπ. δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, με ταυτόχρονη προβολή τους σε εικόνες.
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην ομιλία του δήλωσε ικανοποιημένος από την προεκλογική πορεία και την ανταπόκριση των Χανιωτών στα μηνύματα του συνδυασμού. Τόνισε ότι '...είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας' και εξέφρασε την αισιοδοξία του και όλων των ανθρώπων του συνδυασμού, για την τελική έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος της 7ης Νοέμβρη, δίνοντας νέα ώθηση στην κοινή προσπάθεια, στην τελική ευθεία μέχρι τις εκλογές.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σε βιντεοπροβολή όλα τα διαφημιστικά και υποστηρικτικά σποτ του συνδυασμού και ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 
ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ
Κλιμάκιο του συνδυασμού "Δήμος Ενεργών Πολιτών" αποτελούμενο από τον Κυριάκο Κουκλάκη, Φραντζέσκο Ελευθερίου, Χρήστο Μυλωνάκη, Βαρβάρα Περράκη, Μανώλη Μανατάκη, με επικεφαλής τον υπ. δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ στην οδό Τζανακάκη.
Οι υποψήφιοι συνομίλησαν με τους άνεργους που βρίσκονταν εκεί για υποθέσεις τους. Επιβεβαιώθηκε από όλους η αγωνία και η απόγνωση ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας και κυρίως νέων, για την αβεβαιότητα που εξαπλώνεται στον τομέα της  απασχόλησης.
Στις συναντήσεις που ακολούθησαν με στελέχη του Οργανισμού στα Χανιά, την υποδιευθύντρια κα Παπαδάκη και τον κ. Γαλανάκη από το Τμήμα Απολύσεων - Προσλήψεων, οι υποψήφιοι του ΔΗΜΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ενημερώθηκαν ότι στην πόλη μας έχουμε μια αύξηση του ποσοστού της ανεργίας (υπολογίζοντας μόνο την 12μηνη εργασία) της τάξης του 10% τουλάχιστον.

ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Δήμος Ενεργών Πολιτών» Αλεξανδρίδου Βίβιαν, Σχετάκη Αντώνη και Κουρούση Χαράλαμπο.  Συνομίλησαν με τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Γηροκομείου και τους δόθηκε η ευκαιρία να γευματίσουν και να συνομιλήσουν με τους φιλοξενούμενους στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.
Στη συνάντηση με τη Διοίκηση του Ιδρύματος ο κ. Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται αναστάτωση για οποιονδήποτε λόγο στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί και ότι όποια προβλήματα προκύπτουν πρέπει να επιλύονται άμεσα δίνοντας την προτεραιότητα που αξίζει σε μια τέτοια σημαντική κοινωνική δομή.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Την μαθητική παρέλαση της Σούδας παρακολούθησε ο υπ. δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον δήμαρχο Σούδας, Γιάννη Περράκη.
Μετά το τέλος της παρέλασης, ο επικεφαλής του συνδυασμού συνοδευόμενος από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Σούδας του ψηφοδελτίου Ειρήνη Αθανασάκη, Δέσποινα Αρτζουχαλτζή, Ελένη Ατσαλάκη, Μιχάλη Βλαχάκη, Δημήτρη Τζανετέα, Ηλία Κοντογιάννη, Ιωάννη Καραγιώργη, Δημήτρη Καραγιαννίδη, Γιάννη Γεωργακόπουλο και Ασπασία Μαραθάκη - Τσουβαλάκη, επισκέφθηκαν τα καταστήματα της πλατείας της Σούδας και συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής, που τους υποδέχτηκαν εγκάρδια.

ΣΤΟ ΙΚΑ
Την Παρασκευή 29/10 το πρωί, ο υπ. δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τους υπ. δημοτικούς συμβούλους του ΔΗΜΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Μηνά Βουλγαρίδη, Βασίλη Παπαστάμο, Βίβιαν Αλεξανδρίδου και Μαριάννε Μπατάκη, επισκέφθηκε το ΙΚΑ Χανίων στη λεωφ. Σούδας. Οι υποψήφιοι συνομίλησαν με το προσωπικό και πολλούς ασφαλισμένους του ιδρύματος καθώς και με τον γενικό διευθυντή, κ. Στ. Ανετάκη. Στη συζήτηση με τον γεν. δ/ντή του Ιδρύματος αναδείχτηκε η έλλειψη περιφερειακού υποκαταστήματος (υπάρχει υπόσχεση για τον Πλατανιά) και τονίστηκε η αναντιστοιχία με τον Ν. Λασιθίου, που έχοντας τον μισό πληθυσμό από τα Χανιά, διαθέτει τρία (3) υποκαταστήματα. Έγινε ενημέρωση για την υποστελέχωση του Οργανισμού και τον εδώ και 35 χρόνια απαράλλαχτο σχεδιασμό οργανικών θέσεων, που λειτουργεί ακόμα με τις ανάγκες εκείνης της εποχής και αποτελεί τροχοπέδη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες σήμερα.  Σε συνάντηση που ακολούθησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων κ. Αντ. Καρκανοραχάκη, τη γραμματέα κα Β. Μεσίδου και τον ταμία του συλλόγου κ. Γ. Ζουρίδη, ο Τάσος Βάμβουκας και οι υποψήφιοι του συνδυασμού ενημερώθηκαν για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ΙΚΑ και τις σχετικές τους προτάσεις. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο αίτημά τους για περιφερειακό υποκατάστημα, που θα αποσυμφορούσε τις διοικητικές Υπηρεσίες του ιδρύματος.

ΣΤΙΣ ΔΟΫ
Σε επίσκεψη στην Εφορία και τις ΔΟΫ Χανίων ο κ.  Βάμβουκας,  συνομίλησε με το προσωπικό και τους πολίτες που βρέθηκαν εκεί την ώρα της επίσκεψης. Στην συνάντηση που ακολούθησε με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Μιχ. Δασκαλάκη, τονίστηκαν εκ μέρους του η έλλειψη προσωπικού λόγω των συνταξιοδοτήσεων, τα προβλήματα των υποδομών με το κτήριο των ΔΟΫ να χαρακτηρίζεται "παλιό και μικρό για τις αυξημένες ανάγκες του κοινού και των αρχείων" και τέλος η πρόταση για μετεγκατάσταση των υπηρεσιών στη Βίλλα Κουκουναρά στον κόμβο Μουρνιών.
Από τη μεριά του ο Τάσος Βάμβουκας χαρακτήρισε το αίτημα της μετεγκατάστασης ως λογικό και αναγκαίο να υλοποιηθεί. Τόνισε όμως ότι η θέση του ΔΗΜΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, προκειμένου να εξυπηρετούνται ευκολότερα οι συναλλασσόμενοι πολίτες, είναι να συνεχίσει να λειτουργεί και το υπάρχον κτήριο, κυρίως για να στεγάζει τις συχνότερες συναλλαγές και Υπηρεσίες προς τους Χανιώτες, όπως πληρωμές, πιστοποιητικά κ.λπ.

ΣΤΗ ΓΑΙΑ
O υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Κουνδουράκη Ευριδίκη, Σαρχάνη Ευθαλία και Σεϊμένη Παύλο επισκέφθηκαν τα γραφεία της «ΓΑΙΑ» και συναντήθηκαν με τα μέλη του Δ.Σ. της «ΓΑΙΑ» Βαμβουνάκη Δημήτρη, Μαρκάκη Βαγγέλη (οι οποίοι είναι και υποψήφιοι με τον ΔΗΜΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ) Κινδελή Μανόλη και Εφεντάκη Σοφία καθώς επίσης και με το Δ.Σ του Συνεταιρισμού Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Ν. Χανίων - Ομάδα Παραγωγών από το οποίο συμμετείχαν ο πρόεδρος Κουτούπης Βαγγέλης, Παγιαυλάς Νίκος και Καλλιτεράκης Γιώργος (ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος στον συνδυασμό του Τ. Βάμβουκα).
Έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοκαλλιεργητές τόσο της φυτικής παραγωγής όσο και της ζωικής παραγωγής και επισημάνθηκε ιδιαιτέρως το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα σφαγεία Χανίων, που λόγω της υποβάθμισής τους από τη σημερινή Δημοτική Αρχή έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα. Επίσης τονίστηκε από τους βιοκαλλιεργητές το μικρό ποσοστό των καλλιεργούμενων γεωργικών εκτάσεων σήμερα στον Νομό μας, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και η παντελής έλλειψη υποστήριξης.  Ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στην ανάγκη για στήριξη από την Πολιτεία του Ινστιτούτου Υποτροπικών και Ελέας καθώς και του Μ.Α.Ϊ.Χ. ώστε να μπορέσουν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προώθηση των νέων τεχνολογιών και την στήριξη του αγροτικού κόσμου.

ΤΑ ΤΑΞΙ
Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, κ. Η. Καραπατάκη (πρόεδρο) και κ. Δ. Κοκοτσάκη (γραμματέα), είχε ο υπ. δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας και ο υποψήφιος δημ. σύμβουλος του ΔΗΜΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Χρήστος Μυλωνάκης. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου επισήμαναν τα θέματα που τους προβληματίζουν, όπως, το θέμα της κοινής λειτουργίας, την πάγια θέση για τη μη αλλαγή έδρας στα αυτοκίνητα εν όψει της συνένωσης των Δήμων, την διατήρηση της πιάτσας στην πλατεία 1866 και τέλος το θέμα με τη λειτουργία των τουριστικών τρένων. Ο κ. Βάμβουκας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το θέμα της κοινής λειτουργίας των ΤΑΧΙ, που η εφαρμογή του δεν ολοκληρώθηκε λόγω των εκλογών, είναι μια λογική και αναγκαία πρόταση, που οργανώνει σωστότερα τη δραστηριότητα των αυτοκινητιστών αλλά κυρίως καλυτερεύει την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ο Τάσος Βάμβουκας και ο Χρήστος Μυλωνάκης συναντήθηκαν ακόμα και αντάλλαξαν απόψεις και με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί ΕΡΜΗΣ, κ. Μιχ. Παπαηλιάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη