Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Αγ.Νικόλαος :Παρουσίαση υποψηφίων «ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ»

Στην αίθουσα του ΡΕΞ πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος».

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμός Σύγχρονος Δήμος» ανέφερε στην ομιλία του:
Κυρίες και Κύριοι,
Σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση του συνδυασμού μας «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ». Είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Κρίσιμες εκλογές δεδομένων των νέων συνθηκών. Το εγχείρημα από μόνο του έχει δυσκολίες οργανωτικές και λειτουργικές.Οι τρείς Δήμοι πρέπει να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν οι κοινωνίες μας και κυρίως να σχεδιάσουμε από κοινού το μέλλον μας.
Κορυφαία στιγμή είναι και η επιλογή των υποψηφίων Συμβούλων που θα διεκδικήσουν τη στήριξη των πολιτών και θα αποτελέσουν τη νέα ηγεσία μας.
Εμείς από την αρχή με ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ και προσδιορισμένους ΣΤΟΧΟΥΣ, με ΣΥΝΕΠΕΙΑ και ΣΥΝΕΧΕΙΑ προχωρήσαμε στη συγκρότηση του συνδυασμού μας.
Σε μια περίοδο κρίσης και ανασφάλειας, με σοβαρές επιπτώσεις λόγω των μέτρων του Μνημονίου στους πολίτες και κυρίως στους ασθενέστερους, με προβλήματα οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά,
με τους πολίτες θυμωμένους για τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, προσπαθήσαμε και νομίζω πως σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε, να κινηθούμε ανεξάρτητοι και ενωτικοί.
Σε μια εποχή βαθιάς παρακμής, επιδιώξαμε τη μέγιστη δυνατή ενότητα και συναίνεση πολιτών που εκφράζουν όλο το φάσμα των πολιτικών, κοινωνικών και πολιτισμικών δυνάμεων του τόπου.
Βάλαμε μπροστά τις ανάγκες της κοινωνίας μας, του τόπου μας, αναδείξαμε την ανάγκη της ενότητας ως προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Επιδιώξαμε ένα συνδυασμό που να μην θυμίζει παρωχημένες και καταδικασμένες πρακτικές.
Δεν κάναμε κεντρικές συμφωνίες με κανένα, δεν δεσμευθήκαμε σε κανένα..
Στη σημερινή εποχή που η χώρα μας και κυρίως οι πολίτες περνούν δύσκολες ώρες, όταν τα φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς και χρηματισμού, θεωρούνται από τις βασικές αιτίες της κρίσης, το πρώτο ζητούμενο είναι η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη διαχείριση των κοινών μας πραγμάτων.
Γι αυτό κρινόμαστε όλοι και έχουμε ευθύνη όλοι μας για την εκκαθάριση της δημόσιας ζωής μας από αυτά τα νοσηρά φαινόμενα πού μας οδήγησαν σε μνημόνια και παρακμή.
Επιδιώξαμε ένα συνδυασμό με συμπολίτες που θα έχουν την εμπειρία, την επάρκεια, το πάθος και τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά και την ικανότητα να διαχειρισθούν το νέο Δήμο.
Ένα συνδυασμό που θα μπορεί να κάνει υπερβάσεις και συνθέσεις με το βλέμμα στο μέλλον.
Ένα συνδυασμό που έχει τη διάθεση και την αποφασιστικότητα να εφαρμόσει κανόνες δικαίου και διαφάνειας τόσο για τις υπάρχουσες όσο και για τις νέες αρμοδιότητες όπως π.χ. η Πολεοδομία, η Πρόνοια κ.λπ.
Προσπαθούμε με συλλογικότητα, με μετριοπάθεια, με ομαδικότητα, με σεβασμό και ευγένεια στις απόψεις, να αποκτήσουμε μια εσωτερική ενότητα που θα ποτελέσει και τη βάση για τη λειτουργία του νέου Δήμου.
Μια ενότητα που θα βασίζεται στο κοινό πρόγραμμα και στην Αγάπη για τον τόπο.
Η γενικότερη απαξίωση για τα κοινά ήταν μια δυσκολία στη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Κάναμε προτάσεις σε αρκετούς συμπολίτες, μιλήσαμε μαζί τους για τους στόχους και τα σχέδια μας. Είναι αλήθεια πως χρειάζεται πολύ Αγάπη, αίσθημα προσφοράς και ιδιαίτερα υψηλό αίσθημα του καθήκοντος για τη συμμετοχή στα Κοινά.
Και μάλιστα σε μια τέτοια ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
Γι αυτό θέλω πριν από όλα να εκφράσω την Αγάπη και τον Σεβασμό μου σε όλους τους Υποψήφιους που δέχθηκαν κυριολεκτικά, όπως λέει ένας σεβαστός φίλος, να εκτεθούν στην κρίση της κοινωνίας.
Θέλω να τους ευχαριστήσω ως απλός Πολίτης αλλά και ως Δήμαρχος για το βήμα που κάνουν με στόχο να υπηρετήσουν το κοινό μας σπίτι.
Πιστεύω πως τα πλεονεκτήματά μας είναι πρώτα απ' όλα οι ίδιοι οι συμπολίτες μας, οι ιδέες και οι στόχοι τους.
Στα πλεονεκτήματα μας είναι επίσης και το έργο που έχουμε πραγματοποιήσει με τη βοήθεια του συμβουλίου και των υπηρεσιών του Δήμου.
Ήδη στον παλιό Δήμο του Αγίου Νικολάου έχουμε πραγματοποιήσει ένα μεγάλο και σημαντικό έργο και έχουμε σχεδιάσει ένα πολύ μεγαλύτερο. Τόσο η πόλη όσο και διαμερίσματα του Δήμου έχουν δει παρεμβάσεις, σχεδιασμό και έργα.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες, προχωρήσαμε σε αρκετούς τομείς και βάλαμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.
Θέλουμε πάνω απ όλα να κριθούμε γι αυτό που κάναμε, γι αυτό που σχεδιάσαμε και για τους στόχους μας..
Να κριθούμε για την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, το ΣΧΕΔΙΟ, και την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και βεβαίως για την ομάδα μας πού καταθέτουμε σήμερα στην κρίση και στην Αγάπη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη