Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» στην Μητρόπολη Πέτρας

*Από την ιστοσελίδα www.anatolh.com

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010, στις 9.30 το πρωί, ο νυν Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και υποψήφιος Δήμαρχος του Ανεξάρτητου Συνδυασμού Δήμου Αγίου Νικολάου «Σύγχρονος Δήμος» κ. Δημήτρης Ι. Κουνενάκης στον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριο. Τον κ. Κουνενάκη συνόδευσαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού της περιοχής Νεαπόλεως.
Ο Μητροπολίτης κ. κ. Νεκτάριος καλωσόρισε και δέχτηκε με μεγάλη χαρά στο γραφείο του τον κ. Κουνενάκη και τους υποψηφίους του Ανεξάρτητου συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος».
Ο νυν Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκης ενημέρωσε τον Μητροπολίτη κ.κ. Νεκτάριο σχετικά με το όραμα και το σχέδιο του ανεξάρτητου συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος σημειώνοντας ότι ο νέος συνδυασμός απαρτίζεται από ανθρώπους που ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα και ακόμα ότι υπάρχει μία ενότητα κοινωνική πολιτική αλλά και γεωγραφική. Ωστόσο είναι ανάγκη να γίνει μία υπέρβαση και να συναντηθούμε όλοι μαζί καταρτίζοντας ένα κοινό σχέδιο».
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ.κ. Νεκτάριος πήρε το λόγο εκφράζοντας την αγάπη του και την εκτίμησή του στο πρόσωπο του νυν Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη και τον παρότρυνε να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα πιλοτικό πρότυπο δήμο διότι όπως ανέφερε υπάρχουν και οι δυνατότητες και η εμπειρία. «Πολλά μας ενώνουν και θα έλεγα ότι ελάχιστα είναι ή ανύπαρκτα αυτά που μας χωρίζουν . Το Μιραμπέλλο έχει μια ποιότητα ζωής, έχει μια παιδεία, έχει μια κουλτούρα κι έχει καλές προοπτικές. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να προλάβει τις εξελίξεις διότι έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω και πρέπει να κρατήσουμε όσο γίνεται αυτό το όνομα, αυτή την ταυτότητά μας , την φήμη μας και τη μοναδικότητα που έχουμε όχι μόνο στο φυσικό περιβάλλον αλλά στην ανθρωπιά και στη ζεστασιά». Είπε και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πολιτεύεται αλλά ούτε αντιπολιτεύεται και δεν έχει ψηφίσει ποτέ. Ωστόσο εξέφρασε ότι η συνεργασία του με τον κ. Κουνενάκη, κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του δημάρχου, ήταν πάνω απ' όλα αξιοπρεπής και τον εκτιμά για την εντιμότητά του. Ανέφερε επίσης ότι δεν έχει κανένα παράπονο ως Μητρόπολη και ως πρόσωπο και ότι αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα που θα πρέπει οι υποψήφιοι του συνδυασμού να περάσουν στην κοινωνία.
Ο Μητροπολίτης κ.κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε επίσης στην πολύ καλή συνεργασία που είχε τόσα χρόνια με το Δήμαρχο Νεαπόλεως κ. Νίκο Καστρινάκη και προτεινόμενο Αντιπεριφερειάρχη υπογραμμίζοντας ότι τον εκτιμά βαθύτατα και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος διαβεβαίωσε τον νυν Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκη και υποψήφιο Δήμαρχο ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους ως Μητρόπολη και ως πρόσωπο και ευχήθηκε να γίνει το καλύτερο για τον τόπο μας, να πάνε όλα καλά στον συνδυασμό, να έχουν πάντα πολλές επιτυχίες και τόνισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα για την ενότητα που διαμορφώνεται. Ωστόσο, συμφώνησαν και οι δύο πλευρές ότι στην οικονομική δύσκολη συγκυρία υπάρχει κίνδυνος περιθωριοποίησης πολλών ανθρώπων και διάρρηξη του κοινωνικού ιστού. Γιαυτό θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι φορείς και να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στα θέματα αλληλεγγύης και να βοηθηθούν όσοι άνθρωποι έχουν ανάγκη ώστε να μη βρεθούν στο περιθώριο οι συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη