Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα παιδί σου φωνάζει

*Του Χρήστου Ανδριόπουλου
Ειδικευόμενου γιατρού αναισθησιολογίας

Για μια ακόμα φορά προσπαθούν να βάλουν τον κόσμο σε έναν φαύλο κύκλο σκέψης και φόβου πριν πάει να ψηφίσει. Έτσι ακούσαμε για μια ακόμα φορά από τον πρωθυπουργό μας ότι είναι δημοψήφισμα οι αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε απόλυτη σύμπνοια με τα κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς ότι θα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε αν θέλουμε το μνημόνιο η όχι.Δεν είναι μονόδρομος η ψήφος μας και ούτε θα πρέπει τώρα πια να μπαίνουμε στην ιδέα το μη χείρον βέλτιστο.
Θα πρέπει σε αυτές τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να στηριχθούν δυνάμεις που θα μπορούν να προστατεύουν τους πολίτες και θα δημιουργούν τις κοινωνικές συνθήκες ανάπτυξης του δήμου και της περιφέρειας. Θα πρέπει να διαμορφώνουν νέες πολιτικές απασχόλησης, αναδιάρθρωσης του παλαιωμένου παραγωγικού προτύπου με έμφαση σε πρωτοβουλίες και επενδύσεις πράσινης επιβίωσης, στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, και βέβαια να μπορούν να αφουγκράζονται την καθημερινότητα του κάθε πολίτη.
Έτσι θα ήθελα να τελειώσω με στίχους από ένα αγαπημένο μου τραγούδι .
"Ξύπνα τη μνήμη σου, Ξέχνα τη φήμη σου ,Παρ' την ευθύνη σου Γι αυτή τη Γη που βουλιάζει ,Σκέψου τα μέρη σου , Πες το στο ταίρι σου, Είναι στο χέρι σου ,Ένα παιδί σου φωνάζει ,Δείξε μου πόσο σε νοιάζει, Μπες στο κλίμα!"

1 σχόλιο:

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη