Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ :Βηματισμοί στο μονοπάτι της ελπίδας

Στο Λαβύρινθο

Την Τετάρτη 15-9-10 ο επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ Περιβάλλον – Άνθρωπος» Αντώνης Ανηψητάκης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Αριστείδη Παπαδάκη και μέλη της Γραμματείας, επισκέφθηκαν για να τιμήσουν τρία ιδρύματα που κοσμούν το Ηράκλειο και δείχνουν το μονοπάτι της ελπίδας που προτείνει η κίνησή μας.
Στην Ενωση Πεζών

Στο Δήμο Γουβών

Λαβύρινθος, ένα μουσικό εργαστήρι παγκόσμιας εμβέλειας, με διευθυντή τον Ross Daly, το οποίο λειτουργεί ως δημοτική επιχείρηση ενός δήμου της ενδοχώρας.
Ενυδρείο, ένα ίδρυμα μοναδικό στην Ελλάδα, που ίδρυσε και λειτουργεί ένα κρατικό επιστημονικό και ερευνητικό ίδρυμα.
Λυχνοστάτης, ένα μουσείο που συντηρεί τη λαϊκή παράδοση, με πολλά βραβεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ίδρυσε και συντηρεί η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η περιοδεία άρχισε από το Χουδέτσι όπου επισκέφθηκαν τον Λαβύρινθο μετην μοναδική συλλογή λαϊκών μουσικών οργάνων από όλο τον κόσμο.Στη συνέχεια πήγαν στο δήμο «Ν. Καζαντζάκης», ο οποίος ίδρυσε και λειτουργεί μέχρι σήμερα χωρίς καμία οικονομική βοήθεια το μουσικό σχολείο και εργαστήρι και επισκέφθηκαν το δημαρχείο. Είχαν μια ενημερωτική συζήτηση με τον αντιδήμαρχο Μάνθο Πολιτάκη,ο οποίος τους τόνισε ότι όλες οι επιτυχημένες ενέργειες του δήμου και είναι πολλές,οφείλονται στη συμμετοχή και πρωτοβουλία των ενεργών πολιτών.


Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ένωση Πεζών όπου είχαν μια μακρά ενημερωτική συζήτηση με το διευθυντή της Ένωσης Ανέστη Βασιλειάδη.

Η περιοδεία συνεχίστηκε με επίσκεψη στο ΕΛΚΕΘΕ στην πρώην βάση Γουρνών όπου λειτουργεί και το ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος». Στο αμφιθέατρο του ιδρύματος έγινε γόνιμη συζήτηση με το διευθυντή Μιχάλη Παπαδάκη και τους ερευνητές του Κέντρου. Κοινή διαπίστωση οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας η οποία εμποδίζει τηνανάπτυξη των πολλαπλών δυνατοτήτων του Κέντρου.

Τέλος επισκέφθηκαν στην Χερσόνησο το "Λυχνοστάτη", όπου ξεναγήθηκαν από το διευθυντή του Γιάννη Μαρκάκη. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μουσείο σε ένα
παραθαλάσσιο χώρο 15 στρεμμάτων, που αντί να γίνει ένα ακόμη θλιβερό ξενοδοχείο,έγινε ένας χώρος παγκόσμιας προβολής της λαϊκής παράδοσης της Κρήτης .Σηματοδοτεί την υγειή επιχειρηματικότητα που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.


Η περιοδεία τελείωσε στο δημαρχείο Γουβών, όπου έγινε μια γόνιμη συζήτηση
με το δήμαρχο Νικολακάκη και τον διευθυντή του ΕΛΚΕΘΕ Μιχάλη Παπαδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη