Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Περιφερειακές εκλογές στη Κρήτη :Μια προσπάθεια τέλειωσε.Μια καινούργια θα αρχίσει !

Μια ωραία προσπάθεια που ξεκίνησε από ενεργούς πολίτες για τη δημιουργία Περιφερειακής κίνησης για τις εκλογές της Β βάθμιας Αυτοδιοίκησης στη Κρήτη φαίνεται ότι τέλειωσε τον κύκλο της σύντομης ζωής της.
Δύο βασικές προϋποθέσεις για την δημιουργία της κίνησης ήταν
1.Ότι αυτή θα αποτελείται από πρόσωπα που συμφωνούν πάνω σε προγραμματικές αρχές και δεν είναι μια συνεργασία κομμάτων, και
2.Η κίνηση θα επιδιώξει να προβάλει ένα τοπικό αναπτυξιακό όραμα με το οποίο ελπίζει να συσπειρώσει τους Κρητικούς και θα αποφύγει να θέτει στόχους υπέρ ή κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.Αυτό που θα έκανε ήταν να αντιπαλέψει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης  στη Β βάθμια Αυτοδιοίκηση.

Φαίνεται ότι αυτές τις προϋποθέσεις δεν τις ενστερνίζονταν τελικά όλοι όσοι δήλωσαν συμμετοχή στη προσπάθεια.Την Κυριακή 25-7-2010 έγινε η δεύτερη συνάντηση της για την δημιουργία της κίνησης στο Ηράκλειο με την συμμετοχή 100 περίπου πολιτών από όλη την Κρήτη.

Εκεί ζήσαμε επί τέσσερις ώρες το σφυροκόπημα των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που απαιτούσαν την υιοθέτηση της κομματικής τους θέσης για καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής ως βασικό στοιχείο της προγραμματικής διακήρυξης.Όταν τελικά αποφάσισαν να αποσύρουν την συγκεκριμένη πρόταση το ακροατήριο είχε χάσει πια την εμπιστοσύνη του στη κοινή προσπάθεια.Το αποτέλεσμα της διαδικασίας ήταν μια επιτροπή που αποτελείται μόνο από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουν περάσει από τότε αρκετές ημέρες και το τοπίο άρχισε να καθαρίζει.Οι προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προχωρήσει με οποιαδήποτε υποχώρηση στα κείμενα με στόχο να παρακάμψει τη κρίση εμπιστοσύνης που γεννήθηκε στη συνέλευση της 25-7-2010.

Ήδη όμως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που εμπνέονται από την ιδέα μιας αυτόνομης Αυτοδιοικητικής κίνησης που βάζει μπροστά το αναπτυξιακό όραμα για την Κρήτη, κινείται για την δημιουργία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη Κουβέλη στην Κρήτη